Tipuri de activităţi

Asociaţia îşi desfăşoară activitatea în principal prin următoarele forme:

-activitatea de realizare a unei strategii  de tip instituţional cu diferitele autorităţi reprezentative
-de organizare a unor evenimente naţionale şi internaţionale specifice
-cursuri şi sesiuni de training pe temele de siguranţă auto şi prim ajutor
-realizarea de materiale documentare şi spoturi sau filme video pentru susţinerea unor campanii
-realizarea unor broşuri şi tipărituri specifice susţinerii şi promovării acţiunilor
-editarea revistei Siguranţa Auto şi a unor suplimente ale acesteia cu caracter lunar sau dedicate uei teme sau unui eveniment

Educaţia rutieră

Educaţia rutieră

Educaţia rutieră, ca formă a ABC-ului tematic, este o parte importantă a pregătirii pentru viaţă a tinerilor şcolari. Ei învaţă primele reguli de circulaţie, dar capătă şi o anume responsabilitate atunci când îşi supraveghează colegii la trecerea de pietoni, la venirea sau plecarea de la orele de curs.

Citeste mai mult »

Primul ajutor

Primul ajutor

Alături de educaţia rutieră, pregătirea de prim ajutor de bază este la fel de importantă în dezvoltarea personalităţii tinerilor. Deprinderea manevrelor de bază, în special resuscitarea cardio-pulmonară, îi ajută, la nevoie, nu doar să salveze vieţi la şcoală, dar şi în afara ei.

Citeste mai mult »

Cursuri de siguranţă auto

Cursuri de siguranţă auto

Cursurile de siguranţă auto sunt destinate celor care vor să-şi desăvârşească pregătirea din şcoala de şoferi. Există un nivel de bază, cel mai la îndemână, precum şi un nivel de top, destinat celor care vor să facă performanţă şi au nevoie de un bogat bagaj de cunoştinţe tehnice, dar nu numai.

Citeste mai mult »

Expoziţii tematice

Expoziţii tematice

Expoziţiile tematice, cu subiecte din traficul rutier, îşi propun, pe de o parte, să arate situaţiile anormale din societatea românească, pe de alta, să avertizeze asupra consecinţelor derivate din acestea. Scopul, să îndrepte pe cât posibil felul în care ne raportăm la un mod de existenţă.

Citeste mai mult »

Studii de trafic

Studii de trafic

Asociaţia Siguranţa Auto este primul ONG care a introdus în activitatea desfăşurată şi studiile de trafic, ca instrument ştiinţific de lucru. Astfel, primul studiu a fost dedicat ani la rând utilizării centurii de siguranţă, ca prim echipament al siguranţei pasive al unui vehicul.

Citeste mai mult »

Simpozioane

Simpozioane

Simpozionul reprezintă de asemenea un punct important al activităţii noastre, în ultimii ani fiind organizate evenimente tematice multidisciplinare, pentru că un domeniu sau altul este adesea interferat, efectele fiind extrem de importante.

Citeste mai mult »