Pe fondul apropiatei epuizări a resurselor, producătorii de automobile se întrec, din nou, în supremația unor modele mai prietenoase cu mediul. Din nou, pentru că și în urmă cu un secol tot cu asta au început, dar acum, se pare că au găsit rețeta ideală. Pentru ei, că ieftine nu vor putea fi prea curând. Ceea ce interesează pe toată lumea este , nu caii sau consumul, ca pe vremuri, ci autonomia. Într-un inspirat test european și în mod independent, colegii Competiției AutoBest, în colaborare cu site-ul spaniol www.coches.net, au testat pe Circuitul Catalunya din Barcelona, 10 automobile electrice, disponibile la vânzare în Europa.
Toate au depășit pragul de 200 km, patru au trecut de 300 km, iar trei Tesla S, Tesla X, Opel Ampera e și Jaguar I Pace au avut o autonomie remarcabilă!
Viitorul va fi electric, cu siguranță, dar mai e mult până departe, prețul ridicat fiind singurul impiediment.

Exclusivitate națională: primul test de autonomie european, independent, pentru automobilele electrice

AUTOBEST, în cooperare cu site-ul spaniol www.coches.net și circuitul Catalunya din Barcelona, a testat zece automobile electrice disponibile la vânzare în Europa pentru a le verifica autonomia reală. Modelele Tesla sunt automobilele electrice cu cea mai mare autonomie reală de pe piață.
AUTOBEST, cel mai mare juriu european din domeniul automotive și cel mai important site auto spaniol, coches.net, în cooperare cu circuitul Catalunya din Barcelona – locul unde se desfășoară cursa de Formula 1 de peste 20 de ani, au organizat primul test european independent de verificare a autonomiei reale pentru mașinile electrice. Jurnaliștii auto profesioniști din AUTOBEST au condus 10 automobile electrice disponibile în Europa (toate cu autonomie mai mare de 200 km, omologată WLTP) pentru a răspunde celei mai importante întrebări pe care o au oamenii atunci când cumpără un EV: La ce autonomie reală să mă aștept, atunci când cumpăr o mașină electrică?
Cel mai important rezultat al acestui test comparativ se referă la autonomia reală de peste 200 kilometri pentru toate cele zece mașini electrice vândute în prezent în Europa. Această distanță este mult peste necesitățile de zi cu zi în Europa – pentru oricare navetist din orice stat al continentului nostru, ceea ce face din aceste modele unele potrivite pentru utilizarea zilnică. Este o reușită crucială a industriei auto care semnalizează astfel sfârșitul temerilor de „range anxiety”. Mai mult, nu mai puțin de patru mașini au depășit o autonomie reală de peste 300 km – cele două modele Tesla, Model S și Model X, Opel Ampera-e și Jaguar I-Pace – o autonomie remarcabilă, capabilă să ofere un nivel excelent de electromobilitate, o realizare extraordinară a EV-urilor. Juriul AUTOBEST afirmă că acesta va fi standardul de acum înainte. Pentru testul comparativ de anul viitor, Juriul European AUTOBEST se așteaptă la un număr și mai mare de mașini electrice care să ofere autonomie de peste 300 km în condiții reale!