SIAB -simpozion de siguranță auto

La 11 ani distanță de ultimul salon internațional al automobilului de la București, APIA a organizat o nouă ediție înscrisă în calendarul OICA. Au fost prezenți majoritatea constructorilor și importatorilor de automobile cu standuri și noutăți aduse imediat după Salonul auto mondial de la Geneva. Asociația Siguranța Auto a organizat împreună și la solicitarea APIA două evenimente , primul un simpozion privind perspectiva siguranței auto europene, pe fondul faptului că România ocupă un nedorit loc fruntaș privind numărul victimelor grave , înregistrând dublul mediei europene. Al doilea, două evenimente dedicate educației elevilor, organizate la standul ASA, legate de educația rutieră, respectiv primul ajutor.

Simpozionul dedicat siguranței auto a beneficiat de participarea, între alții, a reprezentanților Poliției Rutiere pe țară, a RAR a Universității Politehnica București, Facultatea de Transporturi, a specialiștilor în asigurări, a reprezentanților societății civile, a celor mai în formă piloți de raliuri din Campionatul Național, scopul fiind nu doar atenționarea asupra flagelului uman de pe șoselele din România, ci și ce se poate face concret pentru stoparea lui.

Al doilea mare eveniment a fost cel dedicat unor demonstrații publice cu elevii Școlii Gimnaziale Ferdinand l, și cu sprijinul Poliției Locale a Sectorului 2. Practic, în cadrul a două ateliere, unul de educație rutieră, respectiv de prim ajutor, elevii au exersat ceea ce ar fi trebuit să deprindă la școală ca politică de stat. Apoi, grupele de copii s-au rotit, schimbând atelierele. A urmat în final o vizită a salonului auto unde, standul Skoda elevii au primit veste reflectorizante care îi vor ajuta să fie mai vizibili în trafic!