Fii vizibil!

Este o campanie proprie, originală, ce are ca mesaj siguranță prin vizibilitate. Campania a început în 2015 și are, în principal, patru componente :
-comportament responsabil în trafic pentru elevi, adică cunoașterea unor minime reguli de circulație, necesare deplasării în siguranță, de acasă spre școală și de la școală spre casă.. Asta pe fondulul lipsei unei educații în școli ca politică de stat.

-deplasare de acasă spre școală cu veste reflectorizante, în special pentru elevii școlilor sătești. Aici România nu doar că nu fabrică veste reflectorizante pentru copii, dar în aproape 30 de ani nici nu a făcut ceva în acest sens.
-siguranța traversării pe la trecerile de pietoni din vecinătatea școlilor sau din alte locuri special amenajate, dar cu ajutorul unor stegulețe.

-siguranța traversării pe la trecerile de pietoni din vecinătatea școlilor cu ajutorul patrulelor școlare asigurate prin rotație de elevii claselor V-Vlll.

În 2008, alături de cele două ministere implicate, asociația noastră a făcut parte din programul național care a reintrodus patrulele școlare în învățământul românesc, după 18 ani de absență, iar consecințele lipsei de educație se regăsesc în traficul de azi!